50.000 Ft megrendeléstől INGYENES a GLS kiszállítás

Kérdés esetén keress bizalommal: +36305887524

Herbablog - kutyáknak természetesen

Top 5 immunerősítő gyógynövény a téli időszakra

Kozma Gabriella
Kozma Gabriella
Top 5 immunerősítő gyógynövény a téli időszakra

Sziasztok kutyapajtik! Sushi vagyok, a huncut shiba inu rókalány. Nem csak azért érzem magam nagyon szerencsésnek, mert csodás életem lehet, mióta megmentettek engem, hanem mert a gazdijaim mindig csupa finom, egészséges és természetes falnivalókat adnak nekem.

Ilyen például a Herbadog Immundog gyógynövénykeverékük, amikben megtalálhatjátok ezeket a nagyon hasznos, növényeket. Most az anyukámtól fogok idézni, aki ráadásul MSc biológus, agrármérnök, és a Pacitea/Herbadog megalkotója. Nagyon jól összegyűjtötte nekünk, hogy mi mire való, én csak azt tudom, hogy bármennyit meg tudnék belőle enni.

- „Csipkebogyó (Rosa canina): A tűzpiros kis áltermések, talán a legismertebb természetes
támogatói a saját, és kedvenceink szervezetének. Található benne A-, B1-, B2, és K vitamin, de legfontosabb hatóanyaga a C-vitamin. (1000-2000 mg / 100g szárított termés) Jótékony hatásúak a flavonoidjai, valamint a benne található nyomelemek, ásványi anyagok. Ha magadnak gyűjtöd, akkor az első őszi fagyoktól, érdemes. A keményebb húsú bogyókat válaszd, azok alkalmasak a szárításra. A sötét bordók már túlérettek, puhák, és vitamin tartalmuk is alacsonyabb. Langyos, jól szellőző helyen szárítsd. Extrém nagy mennyiségben hashajtó hatása is lehet.

Tudtad? A legtöbb állat képes a szervezetében C vitamint előállítani, de ez, az embernek, és a tengeri malacnak nem sikerül.

- Homoktövis (Hippophae rhamnoides) Egy igazi superfood! Kiemelkedő antioxidáns, és vitamin tartalma növeli az ellenállóképességet. Igen magas a C-vitamin tartalma: 500-8000mg / 100g. 190-nél is több biológiailag aktív összetevőt azonosítottak benne.

- Bíbor kasvirág (Echinacea pururea) Kertekbe, parkokba is ültetik, ezt a feltűnő, nyár végén virágzó évelőt. Amerikából került Európába. Feljegyzések szerint, az indiánok sokféle betegséget gyógyítottak vele. Klinikai kutatások bizonyították, hogy a betegségek kezelésében nem igazán jeleskedik, azonban a megelőzésben, és az újrafertőződés megakadályozásában fontos szerepe lehet. Belsőleges használata aktivizálja a szervezet aspecifikus védekező rendszerét

- Bodorrózsa (Cistus incanus) Na, ez az igazi nagyágyú! A mediterránium sziklás hegyvidékein őshonos. Eddig 733(!) kémiai összetevőt azonosítottak benne. Háromszor annyi polifenol van benne, mint a zöldteában, ezzel pedig sokkal hatékonyabban, és természetes módon erősíti az immunrendszert. Kutatások során bebizonyosodott antibakteriális, antivirális, és gombaellenes hatása is.

- Fokhagyma (Allium sativum) Most nem a fűszerezésről, és a pácolásról fogok ötleteket adni. Jellegzetes illatát (na jó, szagát), ajoén tartalma adja. További vegyületei még az alliin, és az allicin. Ezek felelősek gyógyhatásaiért, melyeket már a modern orvostudomány is igazolt. Baktérium-, vírus-, és gombaellenes hatása is van. Természetes bélfertőtlenítőként és parazita gátló szerként is ismeretes.

Ezek a gyógynövények, mind elérhetők kereskedelmi forgalomban, illetve megtalálhatók bizonyos, speciálisan kutyáknak összeállított gyógynövény keverékekben (Herbadog Immundog).”

Köszönöm, hogy elolvastátok az első beszámolómat, jövő héten találkozhattok vagy velem, vagy Zizivel, esetleg Hópihével. Puszi-pacsi!