50.000 Ft megrendeléstől INGYENES a GLS kiszállítás

Kérdés esetén keress bizalommal: +36305887524

Herbablog - kutyáknak természetesen

A kurkumáról

Kozma Gabriella
Kozma Gabriella
A kurkumáról

Készítettünk a kedvenceiteknek egy zseniális gyógynövény keveréket, amelyet elsősorban idősebb, nehezen mozgó, mozgásszervi problémákkal küzdő kutyáknak fejlesztettünk ki. Ennek a csodapornak az egyik fő összetevőjéről szeretnék egy kicsit mesélni.

Sötétsárga, erősen fűszeres illatú gyógynövény, amelyet az indiai konyha fűszerként is használ. De mi nem a gasztronómia oltárán kívánunk most áldozni vele. A kurkumát az ájurvédikus és kínai gyógyászat évszázadok óta alkalmazza számos betegség gyógyítására. A 20. század második felétől az egész világ érdeklődésének az előterébe került kiemelkedő antioxidáns, szabadgyök-fogó, és gyulladás csökkentő preklinikai igazolását követően. Fő hatóanyagai: a kurkuminoidok, és illóolajok. Daganatellenes, preventív hatását ugyancsak preklinikai vizsgálatok igazolják. Igazoltnak tekinthető gyulladáscsökkentő hatása rheumatoid arthritisben is.

És egy pici titok még az illatos aranyról: Leginkább piperin (fekete bors kivonat) jelenlétében fejti ki hatását. Mivel mi nem kötünk kompromisszumot, még ezt is beletettük a Herbadog Flexisportba!  ;)

Folytatjuk!