50.000 Ft megrendeléstől INGYENES a GLS kiszállítás kizárólag gyógynövénykeverékek rendelése esetén

Kérdés esetén keress bizalommal: +36305887524

Pacitea Blog

Amit állattartóként a gyógynövényekről tudni érdemes

Kozma Gabriella
Kozma Gabriella
Amit állattartóként a gyógynövényekről tudni érdemes

A gyógynövények népszerűségének növekedésével egyre több kérdés merül fel az állattartókban a használattal, hatékonysággal, tapasztalatokkal kapcsolatosan. Az alábbi sorokban Kozma Gabriella, agrármérnök és növénybiológus, a Pacitea.hu megálmodója és tulajdonosa válaszait olvashatod a gyógynövényekkel kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdésekre.

Manapság nem az érintetlen Bükk-fennsíkon legelhetnek lovaink és nem tudnak a sokféle gyógynövényből válogatni. A természetes füves területeken, hozzájutnak a fűfélékhez, bokrok leveleihez, alkalmanként fogyasztanak bogyókat, kikaparnak gyökereket stb. Erre manapság nincs lehetőségük, igen gyakran azt látni, hogy monodiétát követnek.

Nagyon sokszor vetett szénával táplálkoznak, ami kevés növényfajt tartalmaz. Ez a látszólagos jó kondíció ellenére is bizonyos fiziológiai hiányokhoz vezet, amit ezekkel a gyógynövény készítményekkel próbálunk mesterségesen helyrehozni. Erre a keverékeink mutatnak egy jó megoldást még legelő életmódú lovak esetében is.

Végeztünk ilyen irányú kutatásokat: természetvédelmi területeken 47-nél több növényfajt is azonosítottunk, amelyet fogyasztanak a legelő állatok, míg egy általános legelőn (kert vége) csupán 15-öt találtunk, ami minőségileg nagyon kevés. A „vissza a természethez” hozzáállás egyre inkább elterjed a lótartók körében is, ezért is egyre népszerűbb a gyógynövénykeverékek használata.

A különböző keverékek alkalmasak a lovak körében leggyakrabban előforduló problémák, mint például a légzőszervi megbetegedések, emésztőrendszeri, vagy mozgásszervi panaszok kezelésére, de az általános jóléthez, és megelőzésre egyaránt megfelelőek.

Habár a gyógynövények alkalmazásánál mindenképpen oda kell figyelni a megfelelő adagolásra, és az alkalmazásra vonatkozó utasításokra, alapszabályokra, a www.pacitea.hu webáruházban található gyógynövénykeverékek teljesen biztonságosan alkalmazhatók.

Fotó: Mráz Edina